PONIEDZIAŁEK 04.12.2023 r.
kotlet drobiowy pożarski
surówka wiosenna
ziemniaki puree z koperkiem
kompot
owoc
Alergeny - A-1,3,7,9
WTOREK 05.12.2023 r.
filet gotowany z kurczaka w sosie ziołowym
surówka z pora
kasza kus kus
kompot
Alergeny - A-1,3,7
ŚRODA 06.12.2023 r.
makaron spaghetti w sosie bolońskim
z mięsem mielonym drobiowym
kompot
owoc
Alergeny - A-1,3,7
CZWARTEK 07. 12. 2023 r.
ryba w jarzynach
ziemniaki puree z koperkiem
kompot
owoc
Alergeny A - 1,3,4,7,9
PIĄTEK 08.12.2023 r.
ryż z jabłkami i cynamonem
kompot
owoc
Alergeny - A-,1,7
Lista składników alergennych
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia,
zioła prowansalskie papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.