Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 30.09.2024 r.

pierogi leniwe w sosie jogurtowo-owocowym

kompot

owoc - jabłko

Alergeny - A-1,3,7

 

WTOREK 01.10.2024 r.

filet z kurczaka smażony

surówka z kapusty pekińskiej

ziemniaki puree z koperkiem

kompot

Alergeny - A-1,3,7

 

ŚRODA 02.10.2024 r.

udko gotowane z kurczaka 

surówka warzywna

kasza jęczmienna

kompot

Alergeny - A-1,3,7,9

 

CZWARTEK 03.10.2024 r.

ryba w sosie pomidorowym

surówka z pora

ryż

kompot

Alergeny -A-1,3,4,7

 

PIĄTEK 27.09.2024 r.

makaron spaghetti

kompot

owoc - jabłko

   Alergeny -A-1,3,7

 

 

Lista składników alergennych

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, 

zioła prowansalskie papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Informacje kontaktowe

Dostępność cyfrowa

Dbamy o to aby strona spełniała wymagania ustawy o dostępności stron internetowych i aplikacji mobilnych podmiotów publicznych. Jeśli znajdziesz jakieś uchybienia powiadom Nas o tym.

e-mail: sekretariat@sp2zlotow.pl