PONIEDZIAŁEK 6.01.2025 r.
__________
__________
__________
Alergeny - A-
WTOREK 7.01.2025 r.
makaron spaghetti
kompot wieloowocowy
Alergeny - A-1,3,7
ŚRODA 8.01.2025 r.
gulasz wieprzowy w sosie własnym
ziemniaki puree z koperkiem
surówka z białej kapusty
kompot wieloowocowy
Alergeny - A-1,7,9
CZWARTEK 9.01.2025 r.
filet drobiowy smażony
surówka z czerwonej kapusty
ziemniaki puree z koperkiem
kompot wieloowocowy
Alergeny -A-1,3,7,9
PIĄTEK 10.01.2025 r.
naleśniki z dżemem i twarogiem
kompot wieloowocowy
Alergeny -A-1,3,7
Lista składników alergennych
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia,
zioła prowansalskie papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.